LIFE and SOUL OFFICIAL PAGE

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
"Cand doua suflete care s-au cautat indelung prin multime, s-au gasit in sfarsit, si simt ca se potrivesc, ca-si nutresc simpatie, ca sunt suflete-pereche intr-un cuvant, intre ele se statueaza o legatura, puternica si pura aidoma lor, o unire care incepe aici pe pamant, si continua, de-a pururi, in ceruri. Este dragostea, dragostea adevarata, cum putini o pot intelege, o iubire ca o religie, glorificandu-l pe cel iubit, si a carei esenta consta in devotiune si patima si pentru care cele mai mari sacrificii sunt cele mai dulci trairi" Victor Hugo

Persoane interesate - urmaresc blogul tau :)

miercuri, 30 iunie 2010

Exercitiu de imaginatie



Imagineaza-ti urmatorul scenariu: planeta Pamant este un magazin universal (Carrefour, Kaufland, Billa sau oricare magazin de acest gen iti place). Universul reprezinta restul lumii (restul planetei noastre). Planeta noastra (pe scurt: Magazinul) reprezinta Interiorul. Universul (continuarea planetei) reprezinta Exteriorul. Oamenii ce locuiesc in Magazin se numesc "nomi". Sunt mici, atat de mici incat traiesc sub podelele magazinului. Imagineaza-ti ca aceste vietati suntem noi. Pe langa noi, mai traiesc si alte vietati: niste uriasi care arata exact ca noi! Acestia vin din Exterior in Magazinul in care noi locuim, stau o vreme si...pleaca.
Nu ne oprim aici! imagineaza-ti in continuare: in loc de Dumnezeu, va exista "Fratii Arnold (din 1905)" - cel care a "construit" Magazinul.
Este un exercitiu de imaginatie greu, nu-i asa? Hai sa recapitulam...printr-un oarecare citat dintr-o oarecare carte...
"La inceput...
Fratii Arnold (din 1905) a creat magazinul.
Sau cel putin asa credeau miile de nomi care traisera de multe generatii sub podelele Fratilor Arnold (din 1905), un vechi si respectat magazin universal. Magazinul a devenit lumea lor. O lume marginita de un acoperis si multe ziduri.
Vantul si ploaia au devenit legende. La fel si ziua, si noaptea. Acum existau sisteme care stropeau cu apa impotriva incendiilor, aparate de aer conditionat, iar vietile lor mici si ingramadite se scurgeau in ritmul dintre Ora Deschiderii si Ora Inchiderii. Anotimpurile anului lor erau Reducerile din Ianuarie, Modele de primavara, Chilipirurile Verii si Luna Cadourilor. Condusi de Abate si si de ceilalti preoti de la Papetarie, ei il venerau - intr-un mod politicos, dar nici prea religios, ca sa nu se supere - pe Fratii Arnold (din 1905) despre care credeau ca crease intreaga lume si deci si Magazinul cu tot ce era in el
"


Seamana cu o poveste scrisa pentru copii, nu-i asa? Ai dreptate, asa si este! :)
Hai sa citim putin printre randuri...sa ne imprietenim cu literele si sa ne invete ele taina cuvantului si multiplele intelesuri ce le poate oferi...o poveste. Raportat la viata noastra de zi cu zi, acest citat se poate tansforma in realitate. Ti se pare o aberatie?...sa ne gandim putin! Reia, te rog, scenariul de mai sus. (pentru cei cu o gandire analitica, voi prezenta in cele ce urmeaza cateva egalitati) :)
planeta Pamant = Magazin (1)
Magazinul = Interior (2)
Universul = Exterior (de retinut este faptul ca nomii din poveste nu cred ca in Exterior mai exista ceva, nu cred ca in Exterior exista viata)
Din relatiile (1) si (2) rezulta ca planeta Pamant = Interior
oamenii = nomi (sa nu uitam ca in Magazin sunt si alte vietati, care seamana cu nomii, dar sunt mult mai mari)
Dumnezeu = Fratii Arnold (din 1905)

Oare, ca si nomii din poveste, noi nu credem intr-o forta divina (Dumnezeu, in cazul nostru) care a creat Pamantul? Oare printre noi nu sunt oameni care cred ca exista viata DOAR pe Pamant?
Daca ti-am captat macar putin atentia, "Trilogia nomilor" scrisa de Terry Pratchett este povestea perfecta pentru a continua (respectiv a intelege) analogia.

(VA CONTINUA)

Un comentariu:

dli spunea...

pare interesant, de pot gasi si eu asta?

toateBlogurile.ro

Take a look...

Powered By Blogger
IDC - Incubatorul de condeie