LIFE and SOUL OFFICIAL PAGE

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
"Cand doua suflete care s-au cautat indelung prin multime, s-au gasit in sfarsit, si simt ca se potrivesc, ca-si nutresc simpatie, ca sunt suflete-pereche intr-un cuvant, intre ele se statueaza o legatura, puternica si pura aidoma lor, o unire care incepe aici pe pamant, si continua, de-a pururi, in ceruri. Este dragostea, dragostea adevarata, cum putini o pot intelege, o iubire ca o religie, glorificandu-l pe cel iubit, si a carei esenta consta in devotiune si patima si pentru care cele mai mari sacrificii sunt cele mai dulci trairi" Victor Hugo

Persoane interesate - urmaresc blogul tau :)

sâmbătă, 8 mai 2010



Natura plange!

Cand ai ascultat ultima data cantecul imbatator al pasarilor, fosnetul nemuritor al copacilor, lacrimile cerului ce, ajungand pe pamant, ne incanta cu cristalina muzica ce ne-o ofera? Priveste in jur si vei intelege cum noi, oamenii, nu numai ca ne simtim superiori naturii, dar o neglijam! O neglijam, vrem sa profitam cat mai mult de ceea ce ni se ofera, sa castigam cat mai multi bani, sa adunam averi...peste averi...sa ne mandrim cu ele; intre noi exista o competitie fara scrupule si toti vrem locul I. Priveste cum vizavi de tine se afla o cladire inalta, impunatoare, in fata unei biserici modeste, sau in fata unui parc sau, si mai rau, pe o parte din locul parcului tau preferat! Gandeste-te ca fiecare metru patrat in minus de padure sau de parc ne influenteaza negativ si in mod direct - pe noi, oamenii! Pe noi, cei care mai taiem un copac, mai defrisam (despadurim) pentru averi! Te-ai gandit vreodata ca natura este si ea vie, ca ea sufera din cauza noastra? Florile, iarba, copacii, animalele, pasarile, lebedele, oamenii formeaza o legatura indisolubila! "Daca omul nu se poarta cum se cuvine, cerul este suparat, iar pamantul nu prospera!" (Secretele meducinei chineze - Henry B. Lin) Acesasta fraza mi-a dat de gandit. De ce omul, acum, se considera o fiinta supranaturala, inteligenta, o fiinta care dainuie peste tainele macrocosmului si microcosmului? De ce trebuie sa ne luptam unii cu altii, de ce trebuie ca in istoria omenirii sa existe 2 Razboaie Mondiale, 9 Cruciade, Revolutiile, Razboiul Rece? De ce ne cumparam cate 2 - 3 masini, in loc sa ne folosim mai mult de serviciile R.A.T.B. si C.F.R.? De ce trebuie sa ucidem flora, fauna? Ne facem rau in mod constient, stiind ca prejudiciul cauzat naturii se va intoarce intr-o buna zi asupra noastra - inmiit! Natura se poate regenera, noi ca specie (HOMO SAPIENS SAPIENS.), poate ca nu!
Daca ne-am opri macar pentru o clipa din graba cotidiana si am privi in jurul nostru, am vedea cum natura dispare pe zi ce trece mai mult...atat din mintea noastra, cat si fizic! Am vedea ca acum "infloresc" sedii mari, impunatoare, in locul florilor, cum "ciripesc" si ne "incanta" urechile autoturismele in locul pasarilor, cum deseurile igroapa raurile, lacurile, oceanele! Acum, mai mult ca oricand, natura plange...cerul isi lasa lacrimile pe obrajii Pamantului, incercand zadarnic sa curete natura si sa reduca, macar putin, poluarea...Natura plange sub povara greselilor noastre!

Niciun comentariu:

toateBlogurile.ro

Take a look...

Powered By Blogger
IDC - Incubatorul de condeie